Lemons

Citrinos

Citrinos yra ryškiai geltonos spalvos, stipraus rūgštaus skonio vaisiai. Jos plačiai naudojamas tiek kulinarijoje, tiek ne maisto reikmėms. Rūgštumas yra pagrindinis daugelio gėrimų ir maisto produktų visame pasaulyje akcentas.
Citrinose yra 5–6 % citrinų rūgšties, lemiančios rūgštų skonį. Jose gausu vitamino C, fosforo, maistinių skaidulų, askorbo rūgšties ir kitų pagrindinių maistinių medžiagų. Citrinose nėra nei sočiųjų riebalų, nei cholesterolio ir yra tik 29 kalorijos.
Populiariausios citrinų veislės:
„Primafiori“
„Verna“
„Interdonato“

Sezoninis kalendorius

  Sau Vas Kov Bal Geg Bir Lie Rugp Rugs Spa Lap Gruo
Ispanija X X X X             X X
Turkija X                 X X X