Avocados

Avokadai

Avokadai laikomi vaisiais, o ne daržovėmis. Kitaip nei dauguma vaisių, kurie būna saldūs arba rūgštūs, avokadai, išsiskiriantys glotniu tarsi sviestas minkštimu, yra savito riešutų skonio. Juose yra daugiau baltymų nei bet kuriame kitame vaisiuje. Dėl į krokodilo odą panašios luobelės ir kriaušės formos kartais dar vadinami „aligatorių kriaušėmis“.
Yra daugiau nei 500 įvairių avokado veislių, kaip antai „Hass“ ir avokadų su žalia žievele veislės. „Hass“ populiariausia iš jų, sudaro 95 % auginamų avokadų. Tai vienintelė ištisus metus auginama rūšis. Vaisiai skinami nuo aukštų medžių, kurie auga giraitėse.
Nors geriausiai prinokę šie vaisiai būna vėlyvą žiemą ir pavasarį, jie prieinami ištisus metus.
Avokadai yra geras skaidulų, kalio, vitaminų C, K, folatų ir vitamino B6 šaltinis.

Sezoninis kalendorius

  Sau Vas Kov Bal Geg Bir Lie Rugp Rugs Spa Lap Gruo
Ispanija X X X X X         X X X