Apricots

Abrikosai

Abrikosai yra kaulavaisiai, jų viduje – į riešutą panaši sėkla. Forma kaip persikų, bet vaisiai šiek tiek mažesni, aksominiai, auksinės oranžinės spalvos. Švieži prinokę abrikosai yra saldūs, persiko ir slyvos skonio.
Abrikosuose yra daug maistingųjų medžiagų. Juose gausu vitaminų C ir A, kalio. Šiuose vaisiuose taip pat visiškai nėra sočiųjų riebalų, natrio ir cholesterolio.
Tyrimai rodo, kad iš visų maisto produktų abrikosuose daugiausia įvairiausių rūšių karotinoidų. Karotinoidai – tai antioksidantai, padedantys užkirsti kelią širdies ligoms, mažinantys vadinamojo blogojo cholesterolio kiekį organizme ir padedantys apsisaugoti nuo vėžio. Tradicinėje kinų medicinoje abrikosai laikomi naudingais atkuriant kūno skysčius, atliekant detoksikaciją ir malšinant troškulį.
Skirtinguose regionuose augantys abrikosai prieinami ištisus metus.

Populiariausios veislės: Wondercot, Pricia, Tsunami, Spring Blush, Lunafull, Carmingo Primaya, Bora, Pinkcot, Flopria, Rubista, Carmingo Mediabel, Orange Rubis, Goldrich, Kioto, Portici, Lady Cot, Carmingo Faralia, Carmingo Farbaly, Carmingo Farlis, Antonio Ferani, Orange Red, Orange Rubi, Bebeko, Ferbali, Valenciano, Mogador, Mauricio, Bulida, Rojo Pasion, Chiclano, Clase, Alba.

Seasonal Calendar

  Sau Vas Kov Bal Geg Bir Lie Rugp Rugs Spa Lap Gruo
Ispanija         X X X          
Italija         X X X          
Makedonija           X X